Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Νέα – Ανακοινώσεις

Παρουσίαση Βιβλίου – “Φόνος και Αντισυλληπτικά”

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Πασχάλης Αυγερίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο “Φόνος και Αντισυλληπτικά”.

Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός από τον συγγραφέα και η Βασιλική Γιαντσίδου (Ψυχολόγος).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας στην Αίθουσα του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ανδριανουπόλεως το Σάββατο 09 Δεκέμβριου 2023 στις 12:00 μ.μ !!

Είσοδος ελεύθερη!!

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας !

Σας περιμένουμε!!

▪️ Βιογραφία Συγγραφέα:

Ο Πασχάλης Αυγερίδης γεννήθηκε το 1989 στο Διδυµότειχο Έβρου και έχει κάνει σπουδές Βιολογίας και Μουσικής. Άρχισε να γράφει ουσιαστικά από τότε που έµαθε γράµµατα και έχει καταφέρει να δηµοσιεύσει κείµενά του σε λογοτεχνικά περιοδικά και να αποσπάσει βραβεία από λογοτεχνικούς διαγωνισµούς. Μιλάει έξι γλώσσες και του αρέσουν τα ταξίδια. Στις ελεύθερές του ώρες γράφει µουσική, µαθαίνει ξένες γλώσσες και φυσικά διαβάζει. Διαχειρίζεται µαζί µε τη σύντροφό του ένα βιβλιοφιλικό κανάλι στο YouTube, όπως επίσης και ένα podcast. (Πηγή: “Εκδόσεις Πηγή”, 2023)

▪️ Περίληψη Βιβλίου:

«Είμαστε στην τελευταία πράξη. Συνήθως κάπου εδώ ακούγεται η φράση ‘’Αγαπητοί κύριοι, ο δολοφόνος είναι ένας από εσάς’’»

Όλα άρχισαν με μια κηδεία. Ο κύριος Φωκάς ήταν νεκρός. Ήταν ηλικιωμένος, σίγουρα τα αίτια ήταν φυσιολογικά. Όλοι αυτό πιστεύουν, όμως ο ιδιόρρυθμος ιδιωτικός ντετέκτιβ Θεμιστοκλής Ιωαννίδης έχει άλλη άποψη. Θυμάται κάτι που έγινε πολλά χρόνια πριν, κάτι που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη και είχε μπερδέψει την Αστυνομία. Όλα αλλάζουν στην ειρηνική ζωή της πολυκατοικίας στην οδού Τσέχοφ, αριθμός 7. Όλοι κάτι κρύβουν. Τι όμως;

Μια φαινομενικά συνηθισμένη πολυκατοικία κι ένας θάνατος από φυσικά αίτια. Η μήπως όχι; Ένα μυστήριο από το πουθενά καλείται να διαλευκανθεί κι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ προσπαθεί να φτάσει στο τέλος μιας ιστορίας χωρίς… αρχή!

ℹ️ Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα δράσεων και εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης www.events.liborest.gr

Επίσκεψη του 1ου Γενικού Λυκείου Ορεστιάδας.

Σήμερα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας και στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ανδριανουπόλεως τους μαθητές/τριες του τμήματος Α4 του 1ου Γενικού Λυκείου Ορεστιάδας.

Οι μαθητές/τριες, αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, το ρόλο και την αξία των βιβλιοθηκών και απαντήθηκαν οι απορίες τους, από τους βιβλιοθηκονόμους.

Στην συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ανδριανουπόλεως όπου γνώρισαν την πλούσια συλλογή της και ενημερώθηκαν από τον κ. Κιηγμά Δημήτριο για την Ιστορία του τόπου μας!

Οι μαθητές/τριες έφυγαν ενθουσιασμένοι από τον όμορφο κόσμο των βιβλίων!

Επίσκεψη του 4ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας

Την Παρασκευή 24/11/2023 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας τις δυο πρώτες τάξεις του 4ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας

Οι μαθητές/τριες, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, το ρόλο και την αξία των βιβλιοθηκών και απαντήθηκαν οι απορίες τους, από τους βιβλιοθηκονόμους.

Οι μαθητές/τριες έφυγαν ενθουσιασμένοι από τον όμορφο κόσμο των βιβλίων!

Φιλία, Ευγένεια, Συνεργασία ! – Ολοκλήρωση εκδήλωσης

Ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας!!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από αυτή την εκδήλωση, να συνειδητοποιήσουν την αξία της φιλίας και της συνεργασίας.

Στην αρχή, τα παιδιά, παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους (Bridge) η οποία είναι μια ιστορία με τέσσερις χαρακτήρες ζώων που προσπαθούν να περάσουν μια γέφυρα, αλλά καταλήγουν ως εμπόδια ο ένας στον άλλο, στη διαδικασία.

Το ηθικό δίδαγμα πίσω από αυτή την ιστορία περιστρέφεται γύρω από το πώς υπάρχουν συχνά διαφωνίες ή ανταγωνιστικές διαδρομές στη ζωή και τα πιθανά αποτελέσματα της υπερηφάνειας, της εμμονής και του συμβιβασμού.

Έπειτα, ακολούθησε η πρώτη δραστηριότητα για τα παιδιά η οποία ήταν να μπούνε στο ρόλο των χαρακτήρων της ταινίας και να διαδραματίσουν τη δική τους εκδοχή για την ιστορία και το θέμα καθώς στο βίντεο οι ήρωες δεν μιλούσαν. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μπήκαν στην διαδικασία να εκφράσουν το πώς αισθάνονται τον κακό και τον καλό φίλο, την κακή και καλή συνεργασία αλλά και το πως πρέπει να είσαι ευγενικός απέναντι στον οποιοδήποτε.

Τέλος, ακολούθησε η δεύτερη δραστηριότητα η οποία έβαλε τα παιδιά στη δοκιμασία της σκέψης και της τέχνης. Τα παιδιά μέσα από τις κατασκευές και ζωγραφιές τους, απεικόνισαν το τι σημαίνει για αυτούς η φιλία, το ποιος είναι ο καλός φίλος αλλά και το πως αναγνωρίζουν αυτά, το πως είναι να είσαι καλός φίλος.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα για ακόμη μια φορά μας αποχαιρέτησαν με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, δείχνοντας μας τον ενθουσιασμό τους και την ελπίδα για περισσότερες εκδηλώσεις στην Βιβλιοθήκη!!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι ως βιβλιοθήκη πρέπει να αποτελούμε μέρος της ζωής των ανθρώπων που εξυπηρετούμε, με έναν αυθεντικό και ουσιαστικό τρόπο μεσω συζητήσεων και εκδηλώσεων για τα μελλοντικά σχέδια της κοινότητάς μας, συμβάλλοντας στην επίτευξη των αντίστοιχων στόχων.

Τέλος, ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Αδριανουπολεως για την παραχώρηση της αίθουσας.

Επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σήμερα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας και στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ανδριανουπόλεως τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες, και φοιτητές/τριες του μαθήματος “Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης”, του Ειδικού Προγράμματος Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την επίσκεψη οργάνωσε και συνόδευσε ο Καθηγητής του τμήματος κ. Ευάγγελος Μανωλάς.

Οι φοιτητές/τριες, αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, το ρόλο και την αξία των βιβλιοθηκών και απαντήθηκαν οι απορίες τους, από τους βιβλιοθηκονόμους.

Στην συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ανδριανουπόλεως όπου γνώρισαν την πλούσια συλλογή της και ενημερώθηκαν από τον κ. Κιηγμά Δημήτριο για την Ιστορία του τόπου μας!

Οι φοιτητές/τριες έφυγαν ενθουσιασμένοι από τον όμορφο κόσμο των βιβλίων!

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Verified by MonsterInsights